2009. július 19., vasárnap

Start!

Üdvözlet mindenkinek!

Elég sokáig kacérkodtam a netes-napló létrehozásának gondolatával. Egy idő után ráébredtem, hogy sokkal több hasznos oldala van, mint amennyi negatívumot fel tudnék sorolni. Nos. Nem kell megijedni, itt senki nem fog szívszorító romantikus történeteket, sztorikat olvasni. Itt a szomorú és talán néha kicsit vidám valóság játsza majd a főszerepet.
Az oldalon szeretném megosztani kutatási eredményeimet, többnyire fényképpel illusztrálva.
Hogy az mi is? :)
Néhány éve rájöttem, hogy annak ellenére, hogy közgazdász lettem , elég jelentősen foglalkoztat a történelem. Leginkább a XX. század első fele, hazám harcai. Mielőtt még bárki rámhúzná a lepedőt: militarista, neonáci, vagyi fasiszta jelzőkkel...javasolnám, inkább nézzen kicsit utánnam.
Szerintem, az "amatőr helytörténész" jelző sokkal jobban illik rám.
Miért is? :)
Mert nem a fegyver érdekel, hanem a történelmi szerepének jelentősége: A feltárás során egy-egy tárgy helye, elheyezkedése a földben rengeteg tényre enged következtetni.
Lassan pedig többet járok levéltárba, könyvtárba, bújok be a kiadványok oldalai közé, mint a lövészárkok szomorú mellvédje mögé. Természetesen a szigorú keretek (törvények) közé szorítva űzzük a kutatást a terepen. A lakásom fala nincs teleaggatva mindenféle kütyüvel.....,a papír lassan átveszi a hatalmat :)
Az első bejegyzéseket felvezetőnek szánom, amolyan előzményként tessék értelmezni. Bár nehéz lesz,de megpróbálom több év kutatásának lényegesebb eseményeit egy szálra felfűzni. A kutatásokat melynek egyenes következménye a "VVHKE". A Vác és a város környékének harcait. A környékben jelenleg több repülőgép pontos zuhanási helyét ismerem, ezek többségéről sajnos csak keveset tudok. Célként jelenik meg a gépek pontos helyének meghatározása, kutatása, maradványok összegyűjtése, feldolgozása (...) a leletek múzeum részére való átadása. Akárcsak a harcterek esetén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése