2009. augusztus 11., kedd

Tahitótfalu

Vasárnap találkoztam a Bajai Roncskutatók egyik tagjával, Galambos Gáborral. Széles vigyor volt arcomon, mikor megláttam milyen adatbázisa van repüléstörténettel kapcsolatosan. Városomról és környékéről szemezgettem adatokat. A halotti anyakönyvi kivonati között találtam egy érdekes adatot, miszerint 1944. 09.14/15. időpontban egy szovjet gép zuhant le Tótfalu közelében. A roncsok között két férfi és egy nő holttestére találtak.
Ma nekiláttam kicsit bogarászni a neten, egész szép eredménnyel. Talán több is lesz , mint gondoltam, mivel a Községi Tájékoztató hasábjain a visszaemlékezők összesen három zuhanási helyszínt említenek. Egy német, egy angol és egy román gép közreműködésével.DE a három gép 2 helyszínre korlátozódik. Valószínűleg az angol az egy szovjet gép lesz. Hogyan lehetséges ez? A szovjet légierő rengeteg repülőgépet kapott az amiktól , főként A-20 Bostonokat. Ezek három fős legénységgel repültek (ez egybevág a halotti kivonattal).
VAGY megtaláltuk a szovjetek által 1944.09.14/15-én jelentett IL-4 veszteségüket, (Szergej Nyikolajevics Szokolov) egységéből. Nos az eredmény a jövő zenéje.A német gép is elképzelhető, a térségben több gép is eltűnt.Amint lesz további hírem, azonnal jelentkezem :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése